-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

ZA PROJEKTE OMLADINSKIH I NEVLADINIH ORGANIZACIJA 100.000 KM

Najnovije vijesti

Iz budžeta grada Prijedora izdvojeno je 50.000 KM za 17 projekata Omladinskih organizacija. Na konkurs je pristiglo 18 prijedloga, ali je jedan odbijen, zbog nepotpune projektne dokumentacije.

“Sredstva su odobrena za devet omladinskih organizacija i osam neformalnih grupa mladih, a koji svoje projekte realizuju putem omladinskih organizacija sa kojima imaju zaključene partnerske ugovore. Realizacija ovih projekata odnosi se, uglavnom, na rekonstrukcije igrališta mladih u mjesnim zajednicama na području grada. Vremenski rok za realizaciju projekata je 31.12.2023. godine. Odobrena sredstva biće već naredne sedmice isplaćena svim omladinskim organizacijama”, rekao je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

Zatvoren je i Javni poziv za finansiranje projekata nevladinih organizacija i na taj Javni poziv prijavilo se 59 udruženja, sa isto toliko projekata, od kojih četiri nisu prihvaćena.

“Lista odobrenih sredstava biće objavljena tokom današnjeg dana. Po ovom Javnom pozivu predviđeno je 50.000 KM. Zbog velikog broja prijedloga, sva sportska udruženja koja su aplicirala na ovaj javni poziv su izostala iz finansiranja i komisija nije bodovala sportska udruženja. Radi velikog broja zainteresovanih sportskih udruženja, u dogovoru sa gradonačelnikom, donijeli smo odluku da raspišemo još jedan Javni poziv za sve sportske klubove. Ovo je prvi put da se Grad Prijedor odlučio na ovakav vid podrške i pomoći sportskim klubovima”, dodao je Milješić.

Za ovu namjenu planirana su sredstva u iznosu od 100.000 KM.

Iz Gradske uprave poručuju da će Monografija o Tihomiru Ilijaševiću biti predstavljena 24. oktobra u Beogradu, u Press centru Udruženja novinara Srbije, a u okviru Međunarodnog sajma knjige.

B.D.