13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

ZA REKONSTRUKCIJU POSLOVNOG CENTRA VIŠE OD 130.000 KM

Najnovije vijesti

Predstavnici Fonda za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske i grada Prijedora potpisali su ugovor o dodjeli sredstava, čime je počela realizacija projekta “Razvojem preduzetničke infrastrukture do boljeg poslovnog okruženja”.
Iz Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” navode da je grad sprovodi projekat, čija je vrijednost 133.216 KM. Od tog iznosa, učešće donatora je 99.637 KM, a grada Prijedor 33.579 KM.

Ciljevi projekta su poboljšati poslovno okruženje na području grada, podsticati samozapošljavanje i unaprijediti konkurentnost malih i srednjih preduzeća kroz razvoj poslovne infrastrukture.

“Projektom je planirana rekonstrukcija i opremanje kancelarijskog prostora u Poslovnom centru Prijedor ukupne površine 232 metra kvadratna sa 14 kancelarijskih prostora, salom za sastanke i kafeterijom sa kuhinjom”, navodi se u saopštenju.

Biće izrađen pravilnik upotrebe prostora za potencijalne korisnike iz oblasti kreativne industrije – programiranja, dizajna, medija, projektovanja, te organizovane edukacije iz oblasti inovativnog menadžmenta, upotrebe IT alata u biznisu i dostupnih programa za razvoj inovacija i kreativne industrije.

Projektni tim forimiran je odlukom gradonačelnika Prijedora, projekat se realizuje iz sredstava Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj. Projekat bi trebalo da traje osam mjeseci.

izvor: Srna

foto: Arhiva

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!