13.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

ZA SEDAM DANA, TRI SAOBRAĆAJKE SA TRI SMRTNA ISHODA

Najnovije vijesti

U posljednjih sedam dana, na području Centra javne bezbjednosti Prijedor dogodile su se tri teške saobraćajne nesreće u kojima je smrtno stradalo troje lica.

img_9721

Sretoja Vujanovića, načelnik Sektora policije CJB Prijedor, rekao je da su se sve nesreće dogodile na području grada Prijedora: jedna na putu Prijedor – Oštra Luka, druga na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka, a treća u Kozarcu. On je dodao da se uzroci saobraćajnih nesreća mogu posmatrati sa više aspekata, ali da se ne mogu donositi sudovi dok se ne rastumači uviđajna dokumentacija.

vujanovic

– Ovo jeste određen bezbjednosni problem, međutim, ako se gleda ukupan broj saobraćajnih nesreća i posljedica, 2016. godina može se, još uvijek, ocijeniti vrlo bezbjednom – naglasio je Vujanović.

U narednom periodu, CJB planira pojačane kontrole u saobraćaju, koje su, u zadnje vrijeme, uvećane za 20 odsto. Akcent će biti stavljen na kontrolu vožnje pod dejstvom alkohola, korištenje elemenata pasivne bezbjednosti, odnosno vezivanje pojasa i nošenje prsluka za bicikliste.

P.Š

foto: Dragan Stojnić Giga