-1.2 C
Prijedor
Subota, 9 Decembra, 2023

ZA TRI DANA ZARAŽENO 35 LJUDI, PREMINULA STARIJA BANJALUČANKA

Najnovije vijesti

U Republici Srpskoj u posljednja tri dana virus korona potvrđen je kod 35 ljudi od 229 testiranih, dok je od posljedica ove infekcije preminula starija Banjalučanka, podaci su Instituta za javno zdravstvo. Zaraženo je 20 muškaraca i 15 žena.

Prema mjestu prebivališta, u petak 11. novembra, infekcija je prijavljena kod sedam osoba iz Banjaluke, tri iz Laktaša, po dvije iz Doboja i Kneževa i kod jedne iz Prnjavora, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Lopara i Pala.

U subotu i nedjelju, 12. i 13. novembra, virus korona je prijavljen kod 11 osoba iz Banjaluke, dvije iz Laktaša i po jedne iz Kozarske Dubice, Novog Grada i Prijedora, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 119.883 slučaja virusa korona, a preminulo je 6.574 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj virus.

U Republici Srpskoj testirano je ukupno 446.702 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 76, u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske 57, a u ostalim bolnicama 19. Na respiratore su priključena četiri pacijenta u UKC-u Srpske.

SRNA