11.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

ZA TROJE SENIĆA IZ TISOVE PAKET S HRANOM I FRIŽIDER

Najnovije vijesti

Predstavnici Udruženja građana “Altruist” iz Prijedora tročlanoj porodici Senić iz sela Tisove, koje pripada Gornjoj Ravskoj kod Prijedora, uručili su paket s hranom, osnovnim kućnim potrepštinama i frižider koji ih je najviše obradovao. Mirko Pandža, predsjednik “Altruista” pojašnjava da se članovi ovog Udruženja između ostalog zalažu i za rješavanje egzistencijalnih problema socijalno ugroženih porodica i pojedinaca.

-Osmijeh na licu Senića, a riječ je o nepokretnim supružnicama  Draganu (84) i Jeli (87)  o kojim brine kćerka Nevena (60), za nas je najveća nagrada. Drago nam je što smo im na ovaj način bar malo uljepšali ali i olakšali život, jer to troje ljudi živi jako teško od svega 92 marke sigurnih mjesečnih primanja – kazao je Pandža.

volinterka UG Altruist Mirjana Delic

U akciju pomoći Senićima uključio se i Ivan Begić, koordinator “Altruista” za područje Tisove i Gornje Ravske koji kaže“ da je riječ o običnoj ljudskoj potrebi da se pomogne najbližima”, te volonterka Mirjana Delić, mještanka susjedne Stare Rijeke.

Pomoć stigla i starici Ljubi Ždralović

“Altruisti” su nakon Senića posjetili i staricu Ljubu Ždralović koja u Tisovi živi sama. Akciju pomoći “Altruisti” su osigurali od vlastitih prihoda i dijelom od doancije Vlade Hrvatske preko projekta “Ekonomska reintegracija u gradu Prijedoru”.

K.V.