11.8 C
Prijedor
Petak, 23 Februara, 2024

ZA VIKEND IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČENO 57 PIJANIH VOZAČA

Najnovije vijesti

U akciji pojačane kontrola brzine kretanja i učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor kontrolisali su 511 učesnika u saobraćaju, a prekršajne sankcije izrekli za 262 učesnika ili 51,27 odsto od ukupnog broja kontrolisanih, saopšteno je danas iz ovog centra. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola sankcionisano je 57 učesnika u saobraćaju, od kojih je devet lišavanjem slobode zadržano u policijskim stanicama.

Vozačima zatečenim da učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola u količini većoj od 1,50 grama alkohola po kilogramu u organizmu, osim novčane kazne od 400 KM i mjere zadržavanja lišavanjem slobode, izriče se i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od dva mjeseca i dva kaznena boda, navodi se u saopštenju CJB Prijedor. Zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji od 0,80 do 1,50 grama alkohola po kilogramu u organizmu, za 18 vozača je uz novčanu kaznu izrečena i mjera zabrane upravljanja vozilom i kazneni bodovi.

Zbog prekoračenja brzine kretanja vozačima je uručeno 138 prekršajnih naloga. Uz novčanu kaznu, za 45 vozača izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima zbog prekoračenja brzine većeg od 30 kilometara na čas.

SRNA