Petnaest miliona KM za projekte odbrane od poplava, deset miliona KM za pomoć privrednicima u Prijedoru, rekonstrukcija bolnice, izgradnja auto-puta Prijedor-Banjaluka, eksploatacija željezne rude. Ovo su samo neke od tema o kojima su razgovarali Milorad Dodik, predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH, i gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović.

  • Kompletan projekat odbrane Prijedora od visokih voda košta 15 miliona maraka i Prijedor će to dobiti, kako nijedno naselje ne bi bilo ugroženo visokim vodama – istakao je Dodik.

Prijedor će, kaže Dodik, dobiti  potpuno rekonstruisanu bolnicu, sa izgrađenim novim ankesima, a ne isključuje ni mogućnost nabavke nove opreme. Najavio je i pomoć privrednicima, koji su pretrpjeli štetu usljed pandemije izazvane virusom korona. Za tu namjenu biće obezbjeđeno oko 10 miliona maraka.

Opširnije u prilogu koji ćemo emitovati u informativnoj emisiji “Prijedor danas”, večeras od 20.00 časova na Televiziji Prijedor, a kompletan intervju sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom, emitovaćemo nakon pomenute emisije.

B.D.