Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske sankcionisali su 137 građana zbog kršenja zabrane kretanja.
Iz MUP-a Srpske je saopšteno je da je prekršajno sankcionisano 85 građana koji nisu poštovali zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta.

Riječ je o zabrani kretanja koja je stupila juče u 12.00 časova i traje danas do 18.00 časova.

“Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i kojima MUP izda dozvolu za kretanje. To su lica koji nemaju poslodavca, a obrate se nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem”, navedeno je u saopštenju.

Zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i starijih, kao i svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 časova u protekla 24 časa sankcionisano je 52 građana.

Evidentirano je i jedno lice koja je prekršilo izrečenu mjeru izolacije.

MUP-a je apelovao da građani poštuju zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu i širenje bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj.

SRNA

PrethodniOBOLJELO JOŠ OSAM LICA U FEDERACIJI BiH
SlijedećiKOMARICA SLUŽIO USKRŠNJU MISU