3.8 C
Prijedor
Srijeda, 29 Novembra, 2023

ZABRANA SAOBRAĆAJA ZA TERETNA VOZILA I PREVOZA EKSPLOZIVNIH MATERIJA

Najnovije vijesti

U Republici Srpskoj danas će biti zabranjen saobraćaj teretnim vozilima na više putnih pravaca radi preduzimanja bezbjednosnih mjera povodom održavanja sjednice Savjeta za sprovođenje sporazuma o specijalnim paralelnim odnosima, te obilježavanja Dana sjećanja na stradale i prognane Srbe u Pogromu “Oluja”.

Saobraćaj za teretna motorna vozila mase veće od 7,5 tona zabranjen je od 14.00 do 19.00 i od 21.00 do 24.00 časa od Prijedora do Novog Grada.

Zabrana će biti od 21.00 čas do ponoći na dionicama od Čatrnje do graničnog prelaza Gradiška, od 14.00 do ponoći od Kozarske Dubice do Oštre Luke, od 12.00 do ponoći od Lamovite do Starog Majdana, od 20.00 do ponoći od Johovca do Šamca, pa do Bijeljine i graničnog prelaza Rača, a od 21.00 do ponoći od Banjaluke do Doboja.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske je radi bezbjednog održavanja navedenih događaja donio naredbu i o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području u nadležnosti policijskih uprava Bijeljina, Doboj, Gradiška, Banjaluka i Prijedor danas od 00.00 do 24.00 časa.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

SRNA