Policijski čas u Republici Srpskoj, kao i zabranu kretanja licima sa navršenih 65 godina i više u protekla 24 časa prekršilo je 176 ljudi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.
Zabrana kretanja za sva lica na javnim površinama odnosila se na period od juče od 15.00 časova do jutros do 5.00 časova.

MUP podsjeća da će s ciljem sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom danas od 15.00 časova do ponedjeljka, 20. aprila, u 5.00 časova na snazi biti mjera zabrana kretanja svim licima na javnim površinama u Republici Srpskoj.

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada /obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net/ i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje /potvrda licima koji nemaju poslodavca, a obrate se nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje da građani poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera s ciljem prevencije širenja virusa korona.

SRNA

PrethodniPOTVRĐENO JOŠ 26 NOVIH SLUČAJEVA ZARAZE
SlijedećiU Banjaluci pozitivan doktor sa UKC-a i dvije radnice Doma penzionera