14.8 C
Prijedor
Četvrtak, 8 Juna, 2023

ZABRANU I OGRANIČENJE KRETANJA PREKRŠILO 36 GRAĐANA

Najnovije vijesti

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa 36 građana je prekršilo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja.
Zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu policija je izdala 24 prekršajna naloga.

Evidentirana su dva lica koja su prekršila izrečenu mjeru izolacije, dok je jedno lice istovremeno prekršilo policijski čas i izrečenu mjeru izolacije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Lice čiji su inicijali A.G. iz Višegrada uhapšeno je zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Ovo lice je zatečeno u 1.10 časova u neposrednoj blizini karantina, koji se nalazi u kompleksu Andrićgrada, a u koji je neovlašteno ušao i ostvario kontakt sa osobom koja boravi u karantinu.

Potvrđeno je da je lice bilo u alkoholisanom stanju.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo izjasnio se da protiv lica bude podnesen izještaj zbog izvršenog krivičnog djela, a izdato mu je i rješenje o izolaciji na period od 14 dana.

Iz MUP-a podsjećaju da se zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske zabranjuje kretanje lica sa navršenih 65 i više godina, a zabrana kretanja svim licima na javnim površinama u periodu od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

Republički štab je 10. aprila donio zaključak o zabrani okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu.

MUP Srpske poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.

SRNA

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!