U Republici Srpskoj 45 građana u protekla 24 časa nije poštovalo zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja.
Policija je izdala 12 prekršajnih naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Iz MUP-a podsjećaju da se zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske zabranjuje kretanje lica sa navršenih 65 i više godina, a zabrana kretanja svim licima na javnim površinama u periodu od 20.00 do 5.00 časova.

Od ove zabrane izuzeta su lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

MUP Srpske poziva građane da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.

SRNA

PrethodniMinistar potvrdio da je još 31 osoba zaražena koronom
SlijedećiMraz voćnjake uništio skoro 100 odsto: Šljive neće biti ni za jelo