Zabranu kretanja u Republici Srpskoj u protekla 24 časa prekršilo je 54 ljudi, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Iz MUP-a su naveli da su ove osobe prekršile zaključke Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja licima sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabranu kretanja svim licima na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova.

Policijski službenici izdali su i pet prekršajnih naloga zbog okupljanja u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu, a jedno lice je sankcionisano zbog kršenja rješenja o kućnoj izolaciji.

MUP podsjeća da je na teritoriji Republike Srpske danas od 12.00 časova do sutra u 18.00 časova na snazi zabrana kretanja van teritorije opštine boravišta/prebivališta.

Građanima je upućen apel da poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa.

SRNA

PrethodniVIRUS POTVRĐEN KOD JOŠ 39 LJUDI
SlijedećiU PRIJEDORU PREMINULA JEDNA ŽENA, JOŠ TROJE LICA ZARAŽENO