Posljedice pandemije virusa korona osjete se i u prijedorskim “Komunalnim uslugama”. Kako ističu u ovom preduzeću, uprkos teškim okolnostima, zadovoljni su prošlom poslovnom godinom.

Zadovoljni su i procentom naplate komunalnih usluga od strane domaćinstava, koji iznosi oko 90%.  Dujo Milanko, direktor ovog preduzeća kaže da su trenutna potraživanja za komunalne usluge od strane građana, društvenog i zanatskog sektora oko 1.500.000 KM. Zapravo, najveći problem u ovom preduzeću su osnovna sredstva.

– Mi imamo kamione koji su stari preko 30 godina. Zbog smanjenja ukupnog prihoda nismo mogli dovoljno investirati u nabavku novih osnovnih sredstava, ali ćemo ove godine pokušati da nabavimo makar jedan kamion za odvoz smeća. Vidjećemo kako će se sve to odvijati, još uvijek nije usvojen gradski budžet za ovu godinu. Ne znamo kako ćemo stajati kada je u pitanju zajednička komunalna potrošnja, jer to nam je jedan veliki izvor prihoda. Posebno što se tiče čistoće grada, održavanja zelenila i ostalih poslova – dodao je Milanko.

Zahvaljujući donaciji iz Danske, “Komunalne usluge” Prijedor od prošle godine bogatije su za oko 2.000 kontejnera za smeće. Tako je ovo preduzeće proširilo uslugu odvoza smeća na području Grada.  Radnici ovog preduzeća, pored redovnih poslova održavanja javnih površina, preduzimaju sve potrebne mjere i radnje, u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

– Mi imamo problema kada je u pitanju odvoz i odlaganje infektivnog otpada. Radnici pri tome, moraju biti oprezni, jer posebno se vrši odlaganje tog otpada. Zatim, nesavjesni pojedinci zaštitne maske odlažu tamo gdje ne treba. Takođe, u posljednja dva mjeseca oko 15 kontejnera nam je uništeno, zbog odlaganja vrućeg pepela. Zato, apelujemo na građane da budu odgovorni – dodao je on.

U prijedorskom preduzeću “Komunalne usluge” trenutno je zaposleno 162 radnika.

M. Šodić