18.8 C
Prijedor
Četvrtak, 21 Septembra, 2023

ZAHAROVIČ: “NASA OD OKTOBRA ZNA DA ĆE WF9 UDARITI U NAŠU PLANETU”

Najnovije vijesti

Svemirska agencija NASA prošle godine je objavila da se nepoznati objekat koji bi mogao biti kometa ili asteroid kreće prema Zemlji i da će pored naše planete proći na udaljenosti od oko 51 milion kilometara 25. februara ove godine. Iako tvrde da za ljudski rod neće imati nikakvu opasnost, astronomi iz Rusije se ne slažu s tim mišljenjem.

Kontroverzne teze samoproglašenog ruskog astronoma Djomina Damira Zaharoviča o neidentifikovanom objektu (2016 WF9) brzo su počele da kruže internetom, a pojedini korisnici društvenih mreža shvataju ih veoma ozbiljno.

Zaharovič kaže da će objekat ide direktno prema Zemlji i da će se u nju zakucati devet dana ranije od prognoze NASA-e i tako izazvati kataklizmični mega cunami, prenosi Daily Mail.

“NASA od oktobra zna da će objekat kojeg zovu WF9 udariti Zemlju. Ako asteroid pogodi Zemlju, mogao bi uništiti cijele gradove ili uzrokovati cunami. Svi smo u opasnosti”, rekao je Zaharovič koji u sve unosi čuvenu tezu o planeti Nibiru i kaže da ovaj objekat potiče upravo s nje.

S druge strane, u svemirskoj agenciji su izračunali da će objekat zaobići Zemlju za otprilike 51 milion kilometara.

“Putanju objekta 2016 WF9 jako dobro razumijemo i nije nikakva prijetnja Zemlji”, napisali su na svojim stranicama.

Naučnici znaju da je objekat prilično velik (od 0,5 do 1 kilometra u prečniku) i da reflektuje tek nekoliko procenata svjetlosti koja padne na njegovu površinu, a oblikom odgovara kometi, mada mu nedostaje karakteristična prašina i oblak koji definišu kometu.

Zatim su se osvrnuli i na tezu o planeti Nibiru.

“Nibiru kao i sve ostale priče o čudnim planetama su internetska prevara. Sasvim je očigledno da one ne postoje”, piše NASA.

izvor: Daily Mail