Počasnoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je u Prijedoru uručena zahvalnica za humanost koju su pokazali prema porodici svog stradalog kolege Slađenka Tubina. U dužnosti Počasne jedinice spada i ona najteža, a to je davanje počasti stradalim pripadnicima MUP-a. Odluka da se odreknu dnevnica i tako pomognu porodici stradalog kolege Slađenka bila je jednoglasna, kaže Duško Stojaković, pripadnik Počasne jedinice.

– Na prijedlog našeg komandira, svi smo se složili da dnevnice koje smo imali uručimo Slađenkovoj porodici, kao mali znak podrške – rekao je Stojaković.

Ovaj humani čin prepoznali su u Boračkoj organizaciji Policijske uprave Prijedor, i iz tog razloga su odlučili da im uruče zahvalnicu.

– Njihov gest dirnuo je sve nas. Na takvu njihovu pažnju, odlučili smo da im se zahvalimo bar na ovaj simboličan način – rekao je Vojislav Kondić, predsjednik Predsjedništva mjesnih boračkih organizacija MUP-a RS regije Prijedor.

U ime Policijske uprave Prijedor, Počasnoj jedinici zahvalio se načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović. On je rekao da se, i na ovaj način, sjećaju stradalog kolege, dodavši da je njegova pogibija pokazala sa kakvim se opasnostima pripadnici policije suočavaju svakog dana.

– I ovom prilikom ukazujemo na opasnosti s kojima se policijski službenici suočavaju prilikom izvršavanja poslova i zadataka, koliko rizika nose intervencije na terenu. Posljedice, nažalost, mogu biti tragične – rekao je Vujanović.

Podsjetimo, u martu ove godine Slađenko Tubin smrtno je ranjen prilikom intervencije u Gornjoj Ravskoj.

Z. J.

PrethodniJOVAN ŠINIK POSLAO NAJLJEPŠE PISMO DJEDU MRAZU (video)
SlijedećiRepertoar kina “Kozara” od 26. do 30. decembra 2019.