3.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

ZAJEDNIČKI INTERES – POBOLJŠANJE POLOŽAJA BORAČKE POPULACIJE

Najnovije vijesti

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić čestitao je predsjedniku republičke Boračke organizacije /BORS/ Radanu Ostojiću i svim članovima BORS-a krsnu slavu, Svetog velikomučenika Dimitrija, uz poruku da je zajednički interes poboljšanje položaja boračke populacije.
“Boračka organizacija Republike Srpske, Vlada i Ministarstvo kojim rukovodim, partnerske odnose gradili su i grade kroz realizaciju brojnih projekata, a s ciljem ostvarenja našeg zajedničkog interesa – poboljšanja položaja boračke populacije”, navodi se u Egićevoj čestitki.

On je izrazio želju da BORS krsnu slavu obilježi dostojanstveno, u duhu tradicije predaka, zdravlju, sreći i dobrom raspoloženju, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo je svjesno da nikada nije dovoljno pažnje koju zaslužuju stvaraoci Republike Srpske, posebno porodice poginulih boraca i invalidi rata.

“Ali, budite uvjereni da je Vlada, u ovom izazovnom vremenu, učinila najviše što je mogla. U narednom periodu očekujem da naša saradnja ostane partnerska, produktivna i na dobrobit boračke populacije”, poručio je Egić.

On je istakao da ne sumnja u zajednički rad na očuvanju i jačanju Republike Srpske kao najveće tekovine Odbrambeno-otadžbinskog rata za koju je život dalo 23.659 boraca, čiju žrtvu i njihove porodice nikada ne smijemo zaboraviti.

U svim opštinama i gradovima Srpske danas će biti obilježena krsna slava BORS-a – Mitrovdan.

SRNA