Demobilisani borci prijedorske regije nisu zadovoljni radom rukovodstva Boračke organizacije Republike Srpske i to su jasno poručili nakon sastanka regionalnih borčakih organizacija u Kostajnici,

 „Smatamo da je sjednica Skupština Boračke organizacije Republike Srpske, koja je održana u maju prošle godine na Jahorini, nanijela ogromnu štetu autoritetu i ugledu Broačke organizacije. Jedan od zaključaka je da demobilisani borci veoma loše žive i da se to može riješiti kroz borački dodatak“, istakao je Zoran Predojević, predsjednik Regionalnog odbora Boračke organizacije regije Prijedor.

Kada su u pitanju lokalne zajednice prijedorske regije, dosta toga je urađeno u rješavanju statusa boračkih kategorija. Dobar primjer za to je Opština Kostajnica. Predsjednik Boračke organizacije ove opštine, Miroslav Marinković, rekao je da su djeca poginulih boraca zaposlena i da je, kada su u pitanju demobilisani borci, riješeno ono što se moglo riješiti.

Na danjašnjem sastanku boračkih organiuzacija regije Prijedor izneseno je i mišljenje da su politika i određena politička djelovanja uveliko doprinijela razjedinjavanju boračke populacije. Upućen je i apel da se politika ubuduće ne miješa u rad Boračke organizacije Republike Srpske.

Regionalni odbor Boračke organizacije podržao je inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Boračke organizacije Republike Srpske uz prijedlog da se izabere novo rukovodstvo, koje će, kako je rečeno, ujediniti boračku populaciju.

                                                                                                Z.S.

PrethodniČak 112 članova PDP iz Prijedora traži od Predsjedništva partije isključenje Mihajilice i Deretića
SlijedećiPROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA I PREDAVANJE NA KOZARI