U Osnovnoj školi „Petar Kočić“ u okviru projekta „Zajedno za svoje škole“, koji uz finansijsku podršku kompanije ArcelorMittal Prijedor implementira Udruženje građana „DON“, organizovano je predavanje na temu vršnjačkog nasilja. Predavanje je realizovano u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Prijedor.

-Ovo je samo jedno od predavanja u okviru projekta „Zajedno za svoje škole“ – precizirao je Zoran Petoš, koordinator projekata u Udruženju građana „DON“.  Pojašnjava da su projektom obuhvaćene četiri osnovne škole: „Jovan Cvijić“ iz Brezičana, „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja, i gradske škole „Petar Kočić“ i „Desanka Maksimović“.

Osnovci će  proći nekoliko zanimljivih edukacija, počev od pisanja projekata, teme vršnjačkog nasilja, reproduktivnog zdravlja, higijene, zdrave ishrane. Predrag Šorga, koordinator za komunikacije i društvenu odgovornost u ArcelorMittal Prijedor, kaže da već nekoliko godina na sličan način sarađuju s „DON“-om. Kad je riječ o posljednjem projektu, kojeg podržavaju s oko 12.000 maraka, smatra da je vrlo aktuelan. Projektni prijedlozi biće promovisani na kraju tromjesečnog projekta koji će biti završen narednog mjeseca, pred sam kraj školske godine. Za sve učesnike biće organizovan izlet u etno selo Čardaklije gdje će na licu mjesta učiti o zdravoj ishrani. Naredno predavanje biće organizovano u školi „Ćirilo i Metodije“.

M.Z. 

PrethodniKampanja MUP-a RS “Rastimo sigurno”
SlijedećiUDRUŽENJE „NADA“: Uspješna realizacija programa „Mladi prema zajedničkoj budućnosti“ (video)