1.       Na području grada Prijedora u posljednja 24 sata  registrovano je  još 7  lica sa pozitivnim testom na korona virus, tako da je trenutno 17 lica sa pozitivnim testom na  virus korona. Do sada se 9 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 6 lica su preminula. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji  je 153 lica. Zdravstveni nadzor je prestao  za 1420 lica.

U Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor radi liječenja smješteno je 11 lica  sa utvrđenim oboljenjem od novog virusa korona od kojih su 7 lica iz  Prijedora i po jedno lice iz Novog Grada , Kozarske Dubice , Oštre Luke i Kostajnice.

2.      Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije – gradonačelnik Grada Prijedora Milenko Đaković i član Gradskog štaba za vanredne situacije Zlatko Ritan,  zbog kontakta sa osobom za koju je potvrđen pozitivan test na novi virus korona su se stavili u samoizolaciju do dobijanja rezultata testiranja na novi virus korona koje će se izvršiti za 7 dana.

3.      Dana 13.05 2020. godine izvršena je dezinfekcija javnih površina – ulica i trgova u urbanom području grada Prijedora kao i u naseljenim mjestima  Omarska, Kozarac i Ljubija.

 U realizaciji ovih aktivnosti učestvovali su pripadnici Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove  Gradske uprave Prijedor, Udruženje voćara Prijedor, „Komunalne usluge“ a.d. Prijedor i pripadnici Volonterskog servisa Prijedor

4.      Dana 13.05.2020. godine su preduzete sve neophodne tehničke mjere u objektima Sportske dvorane „Mladost“ i objektima Mašinske škole i Elektrotehničke škole koje su bile stavljene u funkciju karantina, radi dovođenja u stanje da se u ovim objektima  mogu  obavljati redovne  djelatnosti.

5.       Štab će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe, zaduženja i preporuke

1. Obavezuje se JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor da nastavi sa intenzivnim sprovođenjem mjera zdravstvene i higijensko – epidemiološke zaštite kako pacijenata tako i zdravstvenih radnika ove ustanove radi sprečavanja širenja novog virusa korona.

2. Obavezuju se svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanje širenja novog virusa korona da nastave sa sprovođenjem mjera za sprečavenje širenja novog virusa korona koje su donesene od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

DOSTAVLJENO

–        Organima i službama Gradske uprave Prijedor

–        Javnim ustanovama

–        Institucijama

–        a/a

Broj: 02-sl-46/20

Datum: 14.05.2020. godine 

  KOMANDANT                                                                                                                                                 

   Milenko Đaković

PrethodniVlada RS predložila ukidanje vanrednog stanja, odluka na NS RS
SlijedećiUkinuta zabrana kretanja starijima od 65