Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 22.05.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

       ZAKLjUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

 1. Na području grada Prijedora u poslјednja 24 sata registrovan je još jedan  slučaj  sa pozitivnim testom na korona virus, tako da je trenutno 24 lica sa pozitivnim testom na  virus korona . Do sada se 15 lica oporavilo od obolјenja uzrokovanog virusom korona, a 8 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji  je 78 lica. Zdravstveni nadzor je prestao  za 1826 lica.

U Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor radi liječenja smješteno je 17 lica  sa utvrđenim obolјenjem od novog virusa korona od kojih su 12 lica iz  Prijedora, dva lica iz Oštre Luka i po jedno lice iz Novog Grada , Kozarske Dubice  i Kostajnice.

 • Dana 21.05.2020.godine Skupština Republike Srpske je donijela odluku o ukidanju vanrednog stanja na području Republike Srpske koje je bilo proglašenio dana 28.04.2020.godine.
 •  Sve mjere donesene od strane Republičkog štaba za vanredne situacije,   a koje isti nije ukinuo svojim zaklјučkom ostaju na snazi.
 • Dana 21.05.2020.godine Tim za upravlјanje karantinima na području grada Prijedora  podnio je Gradonačelniku grada Prijedora Izvještaj o radu karantina za smještaj lica na području grada Prijedora.
 • U toku dana 22.05.2020.godine JZU Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor će preuzeti respiratore  ( tri transportna i jedan klinički respirator) koji su uplaćeni od strane privrednih subjekata na području grada Prijedora.

  JZU Bolnici „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor  je putem Gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor  Udruženje građana iz Švicarske   doniralo 28 kreveta i 28 dušeka.

 • Svi subjekti uklјučeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od strane  Gradskog štaba za vanredne situacije.
 • Štab će i dalјe aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaklјučke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe, zaduženja i preporuke

1.Obavezuju se sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju mjera i obaveza koje su donesene od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Za realizaciju ovih zaklјučaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva , javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

DOSTAVLjENO.

 • Organima i službama Gradske uprave Prijedor
 • Javnim ustanovama
 • Institucijama
 • a/a

Broj: 02-sl-52/20

Datum: 22.05.2020. godine   

KOMANDANT

Milenko Đaković