ZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

 

 Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 28.05.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

 

 

ZAKLjUČKE

 

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

 

  1. Na području grada Prijedora u poslјednja 24 sata nije registrovan ni jedan slučaj  sa pozitivnim testom na korona virus, tako da je trenutno 22 lica sa pozitivnim testom na  virus korona. Do sada se 19 lica oporavilo od obolјenja uzrokovanog virusom korona, a 11 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji je 49 lica. Zdravstveni nadzor je prestao za 1868 lica.

U Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – COVID odjelјenje radi liječenja smješteno je 15 lica  sa utvrđenim obolјenjem od novog virusa korona od kojih su 12 lica iz  Prijedora,  i po jedno lice iz Novog Grada, Kozarske Dubice i Kostajnice.

  1. Sve mjere donesene od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije radi sprečavanja pojave  i širenja bolesti izazvane  novim  virusom korona se dobro poštuju, a subjekti uklјučeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od starne Gradskog štaba za vanredne situacije.
  2. Štab će i dalјe aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaklјučke i usmjeravati rad nadležnih službi.

 

Naredbe, zaduženja i preporuke

  1. Odobrava se održavanje manifestacije pod nazivom „Dani jagode – Prijedor 2020. godine“, u periodu od 30.05. do 07.06. 2020. godine, na Malom gradskom trgu, uz poštovanje zaklјučaka Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije koje se odnose na obavezno sprovođenje mjera zaštite i mjera za sprečavanje pojave i širenja bolesti izazvane novim virusom korona, kao i uputstava i preporuka JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.

Za realizaciju ovih zaklјučaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva, javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

DOSTAVLjENO:

  • Organima i službama Gradske uprave Prijedor
  • Javnim ustanovama
  • Institucijama
  • a/a

 

Broj: 02-sl-55/20

Datum: 28.05.2020. godine

 

 KOMANDANT

       Milenko Đaković

 

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!