ZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 29.05.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

 

 

 

            ZAKLjUČKE

 

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

 

  1. Na području grada Prijedora u poslјednja 24 sata registrovana su još dva slučaja  sa pozitivnim testom na korona virus, tako da je trenutno 24 lica sa pozitivnim testom na  virus korona . Do sada se 19 lica oporavilo od obolјenja uzrokovanog virusom korona, a 11 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji  su 44 lica. Zdravstveni nadzor je prestao  za 1874 lica.

U Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – COVID 19 odjelјenje radi liječenja smješteno je 16 lica  sa utvrđenim obolјenjem od novog virusa korona od kojih su 13 lica iz  Prijedora,  i po jedno lice iz Novog Grada, Kozarske Dubice   i Kostajnice.

  1. Dana 28.05.2020.godine Higijesko – epidemiološka služba Doma zdravlјa Prijedor izvršila je testiranje na novi virus korona 80 studenata sa područja grada Prijedora radi prijema u Studentski dom „Nikola Tesla“ Banja Luka.
  2. Svi subjekti uklјučeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od starne Gradskog štaba za vanredne situacije.
  3. Štab će i dalјe aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaklјučke i usmjeravati rad nadležnih službi.

 

Naredbe, zaduženja i preporuke

1.Obavezuju se svi poslovni subjekti na području grada Prijedora da se  pri obavlјanju svoje poslovne djelatnosti u potpunosti pridržavaju mjera zaštite i mjera za  sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona koje su utvrđene Uputstvom za sprečavanje pojave širenja novog virusa korona na radnom mjestu izdatom od strane  JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.

 

Za realizaciju ovih zaklјučaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva , javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

DOSTAVLjENO.

  • Organima i službama Gradske uprave Prijedor
  • Javnim ustanovama
  • Institucijama
  • a/a

 

Broj: 02-sl-56/20

Datum: 29.05.2020. godine

 

  KOMANDANT

                                                                                                                               Milenko Đaković

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!