ZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 05.06.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

 

ZAKLjUČKE

 

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

  1. Na području grada Prijedora u poslјednja 24 sata registrovan je još jedan slučaj sa pozitivnim testom na novi virus korona. Trenutno je 14 lica sa pozitivnim testom na virus korona . Do sada se 32 lica oporavilo od obolјenja uzrokovanog virusom korona, a 12 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji  su 32 lica. Zdravstveni nadzor je prestao  za 1910

U Bolnicu „ Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – COVID odjelјenje radi liječenja smješteno je 13 lica  sa utvrđenim obolјenjem od novog virusa korona od kojih je 10 lica iz  Prijedora,  i po jedno lice iz Novog Grada, Kozarske Dubice   i Kostajnice.

  1. Svi subjekti uklјučeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od strane Gradskog štaba za vanredne situacije.
  2. Štab će i dalјe aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaklјučke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe, zaduženja i preporuke

2.Obavezuju se sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica na području grada Prijedora da se u potpunosti pridržavaju mjera za sprečavanje pojave i širenje  novog virusa korona  donesenih od strane Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije,  a prije svega  da se pridržavaju obaveze nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru,održavanja fizičke distance od 2 metra, mjera dezinfekcije  i mjere zabrane okuplјanja građana u grupama  većim  od 50 lica.

Za realizaciju ovih zaklјučaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva , javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

 

Broj: 02-sl-59/20

Datum: 05.06.2020. godine

 

  KOMANDANT

                                                                                                                                   Milenko Đaković

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!