Na osnovu člana 39. stav 3. i  člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“,  broj: 121/12 )  i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja grada Prijedora („Službeni glasnik grada Prijedora“, broj:7/13 ), na sjednici održanoj dana 13.03.2020 Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora donosi sledeće:

ZAKLJUČKE

Nastavlјa se rad JU Dječiji vrtić „Radost“ Prijedor bez prekida, s tim što su od ponedjelјka 16.03.2020. godine roditelјi obavezni djecu iz ostalih organizacionih jedinica vrtića dovesti u centralni vrtić. Preporučuje se JU Dječiji vrtić “Radost“ Prijedor i privatnim predškolskim ustanovama da izvrše analizu i utvrde broj djece čiji roditelji nisu u mogućnosti obezbijediti čuvanje djece, s ciljem da se minimizira broj djece koja borave u vrtićima. Prekida se rad dječijih igraonica i klubova za djecu, noćnih klubova, diskoteka i fitnes sala na području grada Prijedora. Od ponedjeljka 16.03.2020. godine zabranjuje se rad svadbenih salona na teritoriji grada Prijedora. Ograničava se rad ugostiteljskih objekata i tržnih centara na području grada Prijedora do 20,00 časova. Preporučuje se maloljetnim licima da smanje odlaske u ugostiteljske objekte i da svedu na minimum sve vrste okupljanja. Apelujemo na sve naše građane koji žive i rade u inostranstvu da se uzdrže od napuštanja zemlje u kojoj borave, a u slučaju dolaska u Prijedor da se obavezno prijave Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Prijedor. (052/238-104)

Svi preduzetnici na području Prijedora koji imaju zaposlene radnike u zemljama transmisije (Italija, Francuska, Španija, Austrija, Njemačka, Holandija, Slovenija, Hrvatska i Srbija) obavezni su da prijave dolazak svojih radnika Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Prijedor radi sprovođenja mjera kontrole i nadzora.

Apeluje se na sve institucije da pojačaju mjere javne higijene, higijene objekata u kojima obavljaju vlastite djelatnosti, a na građane da redovno primjenjuju mjere lične higijene, prije svega redovno pranje ruku, da vrše redovno provjetravanje i održavanje higijene prostorija u kojima borave kao i izbjegavanje bliskog kontakta sa osobama koje imaju akutnu respiratornu infekciju ili dolaze iz područja zahavaćenih novim korona virusom.

Gradski štab obavezuje sve institucije i subjekte zaštite i spasavanja da nastave sa aktivnostima i obavezama koji su naloženi od strane Gradskog štaba za vanredne situacije, a odnose se na mjere zaštite i sprečavanja širenja novog korona virusa. Sve odluke Gradskog štaba za vanredne situacije važe od dana donošenja.

KOMANDANT: Milenko Đaković

PrethodniREZERVNI TERMIN FESTIVALA POZORIŠTA OD 25. DO 31. MAJA (video)
SlijedećiDNS: NEPRIHVATLJIVI POLITIČKI STAVOVI VOĐENI RIJEČJU “GENOCID”