ZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 29.6.2020. godine, Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi sljedeće:

ZAKLJUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

1.            Na području grada Prijedora u odnosu na predhodnu sjednicu Gradskog štaba za vanredne situacije koja je održana dana 26.6.2020. godine registrovano je 13 novih slučajeva sa pozitivnim testom na korona virus. Trenutno je 40 lica sa pozitivnim testom na virus korona. Do sada se 60 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 13 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji  su 134 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 1.987 lica.

U Bolnici „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor – COVID odjeljenje radi liječenja smješteno je 24 lica sa utvrđenim oboljenjem od novog virusa od kojih je 13 lica iz  Prijedora, osam iz Kostajnice, dva iz Kozarske Dubice i jedno lice iz Novog Grada.

2.            Svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od strane  Gradskog štaba za vanredne situacije.

3.            Štab će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe, zaduženja i preporuke

1. Obavezuju se svi poslovni subjekti na području grada Prijedora da obavljanje djelatnosti organizuju uz obavezno preduzimanje mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, kao i mjera propisanih u uputstvu JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“ za sprečavanje i širenje COVID -19 bolesti na radnom mjestu.

Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva, javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

Komandant. Milenko Đaković

You must be logged in to post a comment Login

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!