5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

ZAKLJUČCI GRADSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE ZA 22. APRIL

Najnovije vijesti

Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 22.04.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slјedeće:

ZAKLjUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

 1. Na području grada Prijedora u odnosu na prethodni dan nije registrovan ni jedan novi slučaj sa pozitivnim testom na korona virus. Pod zdravstvenim nadzorom u kućnoj izolaciji je 57 lica, a zdravstveni nadzor je prestao  za 1.200 lica. U formiranom karantinu u Hotelu „Prijedor“ trenutno  je smješteno 16 lica.

U Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor radi liječenja su smještene tri osobe sa utvrđenim obolјenjem od novog virusa korona, od kojih su dvije osobe iz Oštre Luke.

 • Dana 21.04.2020. godine izvršena je periodična-sedmična dezinfekcija  javnih površina – ulica i trgova u centralnoj zoni grada Prijedora i naselјima Ljubija i Gomjenica. Ova aktivnost je izvršena upotrebom 3 cisterne kojima je pod visokim pritiskom uz upotrebu dezinfekcionog sredstva izvršena dezinfekcija ulica i javnih površina.
 • Gradskom štabu za vanredne situacije od strane „Vodovod“ a.d. Prijedor dostavlјen je izvještaj o primjeni mjera na sprečavanju širenja novog virusa korona kroz sprovođenje mjera dezinfekcije prostorija i objekata ove  ustanove, kao i dezinfekciji objekata i sistema za vodosnabdjevanje Crno vrelo, a kojima upravlјa „Vodovod“  a.d. Prijedor.
 • GO Crvenog krsta Prijedor  će izvršiti podjelu  1.400 zaštitnih maski koje su dostavlјene od strane Crvenog krsta Republike Srpske. Ova zaštitna sredstva će biti podijelјena  po mjesnim zajednicama penzionerima koji nisu članovi Udruženja penzionera Prijedor.
 • Mjere i preporuke Gradskog štaba za vanredne situacije se dobro poštuju, a nadležne institucije, kao i nadležni inspekcijski organi preduzimaju mjere naložene od strane Gradskog štaba za vanredne situacije.
 • Štab će i dalјe aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaklјučke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe, zaduženja i preporuke

1.Zbog pojave značajnijeg broja lica sa pozitivnim testom na virus korona na području opštine Oštra Luka, obavezuju se svi subjekti uklјučeni u sprovođenje mjera sprečavanja pojave i širenja novog virusa korona na području grada Prijedora   da pruže neophodnu pomoć institucijama i građanima opštine Oštra Luka radi efikasnijeg sprečavanja širenja virusa korona na području ove Opštine.

2. Izvršiti dezinfekciju javnih površina na području opštine Oštra Luka i izvršiti dostavu neophodnog broja zaštitnih maski institucijama na području ove Opštine.

Nosilac aktivnosti: Odjelјenje za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko stambene poslove Gradske uprave Prijedor.

3.Preporučuje se „Vodovodu“ a.d. Prijedor da nastavi sa kontinuiranim mjerama dezinfekcije i kontrole higijenske ispravnosti vode za piće, kao i da nastavi sa redovnim i periodičnim mjerama dezinfekcije objekata koji su u funkciji vodosnabdjevanja područja grada Prijedora.

Za realizaciju ovih zaklјučaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva, javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

DOSTAVLjENO:

 • Organima i službama Gradske uprave Prijedor
 • Javnim ustanovama
 • Institucijama
 • a/a

Broj: 02-sl-32/20

Datum: 22.04.2020. godine      

KOMANDANT Milenko Đaković

1 COMMENT

 1. Gospodine komandatne Gradskog štaba za vanredne situacije u svakom stručkom dokumentu pod koje se potpisujete morate napisati stručki naziv neke bolesti. To je zakonom tako. Dakle: Korona virus Kovid 19. A to dal ima bolesnih i zaraženih o tome je zadužen dr.med. Mirko Sovilj i epidemiolog ako ga imate u Prijedoru.