-5.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

ZAPAŽEN NASTUP KUD “OMARSKA“ U SLOVENIJI

Najnovije vijesti

Proteklog vikenda članovi KUD ’’Omarska’’ boravili su u Sloveniji, gdje su 27. maja učestvovali na 12. Etno festivalu ’’Đurđevak 2017’’ koji je održan u Celju. Na veliku radost članova KUD ’’Omarska’’, program je pratio i veliki broj ljudi sa područja Omarske koji tamo žive i rade. Pored domaćina i članova društva iz Omarske u programu je učestvovalo i PKUD ’’Sveti Nikola’’ iz Maribora, KS ’’Slavko Šlander’’ iz Celja, koji su se takođe predstavili sa svojim folklornim grupama, te pjevačke grupe i vokalni solisti.


Ovom prilikom članovi Izvođačkog ansambla KUD ’’Omarska’’ predstavili su se igrama sa naših prostora, a kao vokalni solista sa dvije pjesme u programu je učestvovala i Maja Obradović. Poslije održanog programa u prostorijama domaćina nastavljeno je druženje svih učesnika na ovom festivalu.

Organizator ovog festivala je Srpsko kulturno humanitarno društvo ’’Desanka Maksimović’’ iz Celja koje je osnovano 1999. godine i čiji je cilj da okuplja i pomaže ljude sa prostora bivše Jugoslavije.

KV