U Prijedoru su danas potpisani  ugovori o dodjeli sredstava za razvoj biznisa marginalizovanih grupa žena. Riječ je o programu podrške samozapošljavanja teško zapošljivih kategorija stanovništva, koji se realizuje u saradnji Instituta za razvoj mladih “Kult”, američke organizacije USAID i Grada Prijedora.

Na javni poziv stiglo je 13 prijava, a komisija koja je obišla sve zainteresovane, pregledala dokumentaciju i izvršila bodovanje, odabrala je pet biznis-planova koji se odnose na: proizvodnju držalica za poljoprivredne i druge alatke, uzgoj krava i proizvodnju mlijeka,  proizvodnju peleta, uzgoj povrća u plastenicima te unapređenje proizvodnje i plasmana unikatnog nakita. Svaka od aplikantica dobila je po 10.000 maraka gratis, kako bi pokrenula biznis koji je prijavila.

Fond podrške za ovaj program iznosi 60.000 konvertibilih maraka, a  sredstva su u  jednakim omjerima obezbijedili Grad Prijedor i USAID.

Grad Prijedor se i kroz svoje podsticaje trudi pomoći zapošljavanje i samozapošljavanje, ali se i vrlo rado uključuje u ovakve projekte, rekao je gradonačelnik Milenko Đaković. Dobitnice sredstava su izrazile zadovoljstvo i zahvalile na sredstvima koja će im pomoći da pokrenu ili dalje razvijaju već pokrenuti biznis.

S.M.

foto: Giga

PrethodniU KOZARCU OSNOVAN BIZNIS CENTAR
SlijedećiŠAHISTI „RUDARA“ OBEZBIJEDILI PLASMAN U PRVU LIGU RS