U Republici Srpskoj virus korona potvrđen je kod još 57 osoba, od testiranih 296 uzoraka, a najviše novih slučajeva je iz Banjaluke, podaci su iz Instituta za javno zdravstvo Srpske, kojem su prijavljena i 22 smrtna slučaja. Među novim slučajevima zaraze su 34 muškarca i 23 žene, od kojih su četiri osobe mlađe, 30 srednje i 23 lica starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 27 osoba je iz Banjaluke, šest iz Bijeljine, pet iz Zvornika, po tri iz Mrkonjić Grada i Prnjavora, po dvije iz Bratunca, Laktaša i Prijedora i po jedna iz Bileće, Kneževa, Milića, Novog Grada, Pelagićeva, Sokoca i Šipova.

Iz Instituta navode da je preminulo 14 muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi, od kojih je pet iz Banjaluke, četiri iz Doboja, po dvije iz Zvornika, Kozarske Dubice i Donjeg Žabara i po jedna osoba je iz Prijedora, Kneževa, Čelinca, Bratunca, Modriče, Teslića i Lopara.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 35.190 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.588 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. Iz Instituta napominju da je juče naknadno prijavljen jedan smrtni slučaj, koji se desio u prethodnih nekoliko dana, a riječ je o osobi iz Bijeljine.

U Republici Srpskoj se od virusa korona do sada oporavilo ukupno 21.135 lica, a testirana je ukupno 154.341 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.013, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 390, a u opštim bolnicama 623.

U Republici Srpskoj je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 11.669 osoba, a nadzor je završen kod 110.267 lica.

SRNA