5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

ZASJEDALA PARTNERSKA GRUPA ZA RAZVOJ GRADA PRIJEDORA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Grad Prijedor je u 2016. godini, u sklopu dugoročne Razvojne strategije do 2024. godine, započeo realizaciju 53 projekta od značaja za život i rad u lokalnoj zajednici. Od toga je sedam projekata završeno u potpunosti, a uz visok procenat ukupne realizacije započetih projekata od 72 posto i ukupna finansijska ulaganja veća od  11,7 miliona maraka.

Ovi podaci predočeni su na sastanku Partnerske grupe za razvoj grada Prijedora koja je danas analizirala stepen realizacije dugoročne  Strategije razvoja Prijedora, koja je, kako ističe, gradonačelnik Milenko Đaković, živa materija, podložna novim prijedlozima i sugestijama.

– Strategija je živa materija koja se može dopunjavati i mijenjati u hodu sa željom da svi utičemo na dalji integrisani razvoj našeg grada u svim segmentima, u ekonomskim i društvenim, ali i u okviru zaštite životne sredine – naveo je Đaković i najavio veći angažman u rješavanju imovinskih odnosa, kako bi se i četiri preostale industrijske zone, zajedno s “Celpakom”, koji je skoro popunjen, stavile u funkciju.

R. R.

foto: Giga