Zasjedao Koordinacioni odbor boračkih organizacija regije Prijedor (video)

Aktuelni trenutak šest boračkih organizacija regije Prijedor, s posebnim osvrtom na položaj boračke populacije, bili su tema radne sjednice regionalnog Koordinacionog odbora. Ocijenjeno je da oni koji su dali najviše za Republiku Srpsku, zaslužuju više i bolje.

Zoran Predojević, koordinator boračkih organizacija prijedorske regije

Ovu ocjenu, na radnom zasjedanju u Kozarskoj Dubici, potencirao je i Zoran Predojević, koordinator boračkih organizacija prijedorske regije, konstatacijom da demobilisani borci još uvijek nemaju adekvatan status koji su, kako ističe, ovjerili u toku stvaranja Republike Srpske.

– Zato smo i predložili da se sa nivoa Boračke organizacije RS i njenih organa djeluje prema institucijama RS, a u smislu da se položaj demobilisanih boraca mora popraviti – rekao je Predojević i dodao da bi tome, uoči Vidovdana i 25. godišnjice Boračke organizacije RS, trebalo doprinijeti i potpisivanje memoranduma sa Vladom Srpske.

Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije RS

– U prvom redu se to odnosi na regulisanje statusa boraca koji su navršili 65 godina života, a imaju manje od 15 godina penzijskog staža, čime bi, za početak, riješili problem oko 600 demobilisanih boraca – rekao je predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić.

R. R.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!