6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

ZASJEDAO SAVJET ZA OBRAZOVANJE I ZAPOŠLJAVANJE GRADA PRIJEDORA

Najnovije vijesti

Pored redovnih aktivnosti Savjeta, predočeni su rezultati istraživanja mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta na području grada, a prezentovan je i projekat “Praktična nastava na radnom mjestu – faza 2”.

Istraživanjem je obuhvaćeno 193 poslovna subjekta sa područja grada. Oni su iskazali potrebu za 624 nova radna mjesta. Od navedenog broja 515 radnih mjesta je na neodređeno radno vrijeme, dok je 109 radnih mjesta na određeno radno vrijeme. Najveći interes poslovni subjekti su pokazali za zanimanja krojač-šivač, bravar, varilac, radnik u pekarskoj industriji i tome slično, a kada su u pitanju zanimanja sa visokom stručnom spremom to su mašinski i elektro inženjer.

Imajući u vidu dosadašnju uspješnu realizaciju aktivnosti i postignute rezultate na polju obrazovanja, Vlada Švajcarske je odobrila nastavak projekta “Praktična nastava na radnom mjestu – faza 2” koji će biti realizovan do septembra 2018. godine. Drugom fazom projekta biće omogućeno opremanje dodatnih kabineta praktične nastave u Mašinskoj, Ugostiteljsko-ekonomskoj školi i Centru “Sunce” u Prijedoru i Srednjem mješovitom centru „Nikola Tesla“ u Kozarskoj Dubici, ali i niz drugih aktivnosti.

Ukupna vrijednost druge faze ovog projekta je 276.423 KM.

M.Stegić