2.8 C
Prijedor
Srijeda, 30 Novembra, 2022

ZATRAŽENA MJERA PRITVORA ZA ZELENAŠE

Najnovije vijesti

Goran (44) i Sanja (38) Knežević, bivši supružnici iz Prijedora, te Tomislav Mastikosa(42) iz Brčkog, koji su u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Prijedor kodnog naziva „Loan“ uhapšeni u srijedu zbog zelenaštva saslušani su danas u Okružnom Tužilaštvu u Prijedoru.

Mladen Mitrović, glavni tužilac Okružnog tužilaštva Prijedor, potvrdio je ovu vijest i dodao da je nakon saslušanja sudiji za prethodni postupak  Osnovnog suda u Prijedoru  predloženo da se za sve troje osumnjičenih odredi mjera pritvora u trajanju od mjesec dana.

– Mjera pritvora zatražena je zbog postojanja bojazni uticaja na svjedoke i opasnosti skrivanja i uništavanja tragova i dokaza, te osnovane bojazni da bi mogli ponoviti krivično djelo koje im se stavlja na teret – pojasnio je Mitrović.

Podsjećamo, bivši bračni par zelenaša osumnjičen je da je duži vremenski period lihvario na desetine građana Prijedora. Riječ je o značajnoj sumi, mada niko još tačno nije precizirao o kojem se iznosu radi. Knežević je uhapšen u kafiću u centru Prijedora, nakon što je pao u klopku, dok je Sanja uhapšena u svom stanu. Mastikosa je „pao“ u Brčkom. Vođa kriminalne grupe bio je, kako nezvanično, saznajemo Knežević.

K.V.