Četvrtak, 25. Aprila 2024.
4.8 C
Prijedor

ZAVIDNI REZULTATI U PRVA TRI MJESECA OVE GODINE

NAJNOVIJE VIJESTI

Policijska uprava Prijedor iz mjeseca u mjesec bilježi sve veći broj rasvjetljenih krivičnih djela. U prva tri mjeseca ove godine iznosi čak 88,2 % – istakao je načelnik Policijske uprave Dalibor Ivanić na danas održanoj pres konferenciji dodajući da su i ostali rezultati  na zavidnom nivou.

Dalibor Ivanić, načelnik Policijske uprave Prijedor

U prva tri mjeseca, ove godine, Policijska uprava Prijedor evidentirala je 238 krivičnih djela, što je za 7,8 % manje nego u odnosu  na prvo tromjesečje  prošle godine. Porede smanjenja broja evidentiranih krivičnih djela bilježi se i povećanje procenta njihove rasvjetljenosti, koji je  u prvom kvartalu ove godine iznosio preko 88 %, što je za 12,7 procenata više nego u protekle dvije godine- navodi Ivanić.

U oblasti privrednog kriminaliteta Policijska uprava Prijedor  evidentirala je 20 krivičnih djela  dok je vrijednost protivpravne  imovinske koristi pribavljenih ovim djelima iznosio 157.000,00 KM – rekao je Ivanić i dodao da su ostvareni značajni rezultai u četiri akcije koje provode službenici ove policijske prave, a riječ je o akcijama ”Uplatnica”, ”Maratonac”, ”Sumrak” i ”Tabako”.

Po pitanju javnog reda i mira na području Policijske uprave Prijedor evidentirana su 124 prekršaja  što je u odnosu na isti period lani za 20 odsto manje – naveo je načelnik Ivanić i dodao da je u oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano 6.770 prekršaja, što je za 5,7% više  nego prošle godine.

-Imali smo jednu saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom, a iz saobraćaja je isključeno 605 vozača od čega 503 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 97 vozača zbog  upravljanja motornim vozilom prije isticanja prava na upravljanje.

Na kraju konferencije načelnik Ivanić je rekao da će Policijska uprava Prijedor preduzeti planske preventivne , a i represivne mjere kako bi se održalo ovakvo ili bolje stanje bezbjednosti svih građana.

P.Š.

foto: Giga