Spuštanjem izviđačke zastave i proglašenjem pobjednika danas je u Prijedoru završen Izviđački višeboj “Kozara 2019”. Prvo mjesto u takmičenju u klasičnim izviđačkim disciplinama zauzela je ekipa Odreda izviđača “Crni vrh” iz Tešnja, drugo mjesto pripalo je izviđačima iz Brčko distrikta, a treće Izviđačkom odredu “Smet” iz Zenice.

Domaćin ovogodišnjeg višeboja bio je prijedorski Izviđački odred “Dr Mladen Stojanović”, čiji je starješina Ernest Badnjević rekao da vremenski uslovi nisu bitnije uticali na konačni rezultat takmičenja. “Bilo je i kiše i sunca, ali vremenski uslovi, osim manjih kašnjenja, nisu mogli da ometu izviđače da ispune svoje zadatke”, rekao je Badnjević.

Osim tradicionalnih izviđačkih disciplina organizovano je i školsko takmičenje učenika, članova 16 ekipa osnovnih škola iz Prijedora i Oštre Luke, zainteresovanih za rad u izviđačkoj organizaciji. Na ovogodišnjem višeboju učestvovalo je više od 400 izviđača iz 36 ekipa iz Beograda, Zagreba, Skoplja, Banjaluke, Sarajeva, Niša, Bele Crkve, Herceg Novog, Osijeka, Rijeke, Brčkog, Zavidovića, Petrova, Banovića, Broda, Konjica, Vareša, Zenice, Tešnja, Trebinja i Nemile.

Dvodevni izviđački višeboj “Kozara 2019” organizovan je uz podršku grada Prijedora i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Prvi izviđački višeboj u Prijedoru organizovan je 1973. godine, obnovljen je 2002. godine, a od 2013. godine organizuje se u novembru u znak sjećanja na 14. novembar 1953. godine kada je Odred osnovan.

SRNA

PrethodniKUD „Kozara“: koncertom obilježili značajan jubilej
SlijedećiU GALERIJI „SRETEN STOJANOVIĆ“ OTVORENA IZLOŽBA SKULPTURA