13.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

ZAVRŠEN MEMORIJALNI KOŠARKAŠKI TURNIR “MARKO DRINIĆ”

Najnovije vijesti

Košarkaški klub“Sloboda 73”  iz Novog Grada pobjednik je Prvog Memorijalnog  košarkaškog turnira “Marko Drinić” koji je završen večeras u “Dvorani Mladost”.

Turnir je održan u pomen na osamnaestogodišnjeg Prijedorčanina Marka Drinića, člana kadetskog tima “Hantersa”. Prošle godine je teško obolio i, uprkos operaciji, bitku za život izgubio  17. decembra. Prijedorčani i drugi uz porodicu i sportske prijatelje bili su velika podrška Driniću i pokazali veliko humano srce.

Turnir je inicirao gradonačelnik Milenka Đakovića i  održan je  pod pokroviteljstvom Grada Prijedora. U prvom polufinalnom susretu   ekipa “Sloboda 73” iz Novog Grada je rezultatom 74:58 pobjedila tim  KK “Spartak” Prijedor. Domaćin Turnira KK  “Hanters” je rezultatom 59:45 pobjedio KK  “TOP Basket” iz Nove Topole. Prilikom zvaničnog  otvaranja Turnira odata je dužna pošta rano preminulom Driniću  koji je 30. januara planirao proslaviti rođendan. Prilikom zvaničnog otvaranja Turnira učesnicima se obratio gradonačelnik Milenko Đaković.

Zahvalio se ekipama i  prijateljima na učešću na Turniru i onim koji su došli u “Dvoranu Mladost”.

-S tugom u srcu sjećamo se junaštva i herojstva Marka Drinića u borbi za život i ponosni smo na građane Prijedora koji su , uz porodicu i prijatelje širom svijeta, bili uz njega. Ovo je prvi Turnir i želimo da preraste u tradiciju- rekao je Đaković.

Ivan Begić
Ivan Begić

Učesnike Turnira pozdravili su Ivan Begić, jedan od organizatora te saigrač Petar Stojnić.

Dirljivo je bilo obraćanje Biljane Drinić, majke  Markove kojoj je poklon, dres sa igračkim brojem sina Marka, uručio Siniša Šolaja.

U revijalnom susretu  igrali su saigrači i Markovi školski drugari koji su oduševili ljubitelje košarke.

U susretu za treće mjesto, košem u zadnjoj sekundi, KK “Spartak” je  sa 63:62 pobjedio tim“TOP Basket” iz Nove Topole.

Finale je bilo dostojno imena Marka Drinića, njegovog košarkaškog znanja, istinskog životnog puta, lične hrabrosti, smisla  za dobro.

U rezultatski neizvjesnom meču “hantersi” su prvo poluvrijeme dobili rezultatom 29:26. Krajnji rezultat  bio je 60:52 za iskusni tim “Sloboda 73”.

Biljana Drinić
Biljana Drinić uručila pehar pobjedničkoj ekipi Slobode iz Novog Grada

Gradonačelnik Đaković i Biljana Drinić uručili su priznanja najuspješnijim ekipama i pojedincima.

Za “petorku” Turnira nagrađeni su Božidar Savić (“Spartak” Prijedor), Sergej Babić i Dušan Rašić (“Sloboda 73” te Đorđe Rendić i Siniša Šorak (KK “Hanters” ).

Sergej Babić je ponio epitet najboljeg igrača Turnira.

Branko Radinović
Branko Radinović, predsjednik Organizacionog odbora memorijalnog i humanitarnog košarkaškog turnira

Branko Radinović, predsjednik Organizacionog odbora memorijalnog i humanitarnog košarkaškog turnira, izrazio je veliku zahvalnost gradonačelniku Đakoviću i drugima koji su pomogli organizaciju Turnira kojim žele sačuvati uspomenu na Marka Drinića.

Novčani prilozi učesnika Turnira, posjetilaca te prilozi radnih organizacija, kolektiva, institucija, udruženja i pojedinaca, dodaje,  namijenjeni su za liječenje oboljelih mladih Prijedora. Pomen na Marka Drinića je  istovremeno i znak podrške svim onima koji vode bitku za život.

Njima  Markovi roditelji i brat poručuju  da su crpili snagu videći koliko je život njihovog sina i brata značio onima sa kojim je rastao, igrao i školovao se.

„Ne zaboravimo jedni druge, budimo prijatelji prijateljima, čuvajmo jedni druge i radujmo se čak i onda kad nam je najteže, poručeno je sa Prvog memorijalno-humanitarnog košarkaškog turnira „Marko Drinić“.

Više fotografija možete vidjeti OVDJE!

https://www.youtube.com/watch?v=X91da2U1wQw

M.Bogun

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!