5.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Marta, 2023

ZAVRŠEN „ŠA FEST“ (video)

Najnovije vijesti

Vikend u Prijedoru bio je u znaku „ŠA fest-a“, festivala posvećenog prerano preminulom prijedorskom umjetniku Daliboru Popoviću Mikši. Tokom dvije festivalske večeri na bini u Ljetnoj bašti smjenjivali su se poznati regionalni, ali i lokalni muzički bendovi. Posjećenost, ali i atmosfera bili su na zavidnom nivou, što je najviše obradovalo Mikšinu porodicu i prijatelje.

Njegova supruga, Andrijana Popović, kaže da joj je drago što Mikša nije zaboravljen i što se kroz muziku i umjetnost čuva uspomena na njega. – Puno mi ovo znači, a prije svega, puno znači i gradu Prijedoru i zato što je ovo ideja njegovih prijatelja, koja je ostvarena na najbolji mogući način. To se vidi po samoj atmosferi, koja je vladala u cijelom gradu ovih dana – rekla je ona.

Vukašin Marković iz benda „Irie FM“, pohvalio je organizaciju ovog muzičkog događaja i istakao da Prijedor ima publiku koja razumije ovu vrstu muzike. – Drago mi je što smo dio ovog slavlja i nečeg pozitivnog, čak i kada neko nije u prilici da bude među nama – dodao je ovaj muzičar.

Ovogodišnji „ŠA fest“ trajao je četiri dana, a upotpunjen je „ŠA ulicom“, u kojoj su posjetioci mogli da uživaju u izložbi slika, popularnim pozorišnim predstavama, ali i drugim sadržajima.

B.D.

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!