4.8 C
Prijedor
Četvrtak, 23 Marta, 2023

ZAVRŠEN TENISKI  “PRIJEDOR OPEN 2017”: NAJBOLJI NENAD JANDRIĆ I MAŠA KOGLOT

Najnovije vijesti

Uprkos lošim vremenskim uslovima na terenima i balonu Tenis kluba “Dr Mladen Stojanović” Prijedor, završen je četverodnevni  8.Turnir iz kalendara Internacionalne teniske federacije “Prijedor open 2017”. Za pobjedničke pehare, medalje i bodove na  svjetskoj teniskoj listi, borilo se preko 60 tenisera iz 10-ak zemalja Evrope. Uz mečeve  u singlu, dublu, za muškarce i dame, interesantni su bili i mečevi u miksu.  U takmičarskom djelu istakli su se i domaćini.

 

Maša Koglot iz Slovenije

Najuspješniji na ovom takmičenju bili su  su  Maša Koglot iz Slovenije  i Prijedorčanin Nenad Jandrić sa osvojena po  dva prva mjesta. Uz to, Jandrić nije igrao u miksu pa bi broj medalja bio i veći.

Kod takmičara MS 35 pobjednik je Mađar  Balazs  Nyitrai, drugi Darko Radanović (Srbija) a treći   Goran Belošević (Slovenija).

U finalu muškog singla (takmičari 40 godina) Nenad Jandrić je sa 2: 0 (6:1 i 6:3) pobjedio klupskog kolegu  Darija Kesara.

U kategoriji MS 45 Radenko Ateljević je prvi, Admir Menković drugi a Aleksandar  Topić treći.

U najbrojnijoj konkurencjii takmičara MS 50 Slovak Boris Engel je sa 2:1 (3:6,7:6(1) i 6:4) pobjedio  Slovenca Marjana Grobišu.

U polufinale je dospio Prijedorčanin Nenad Babić dok je u četvrtfinalu eliminisan Radovan Milojica.

U muškom singlu MS 55 pobjednik je   Prijedorčanin Dragoslav Balaban. Drugi je  Hartmut  Barthman , treći  Zoran Grubor,  a četvrti Mladen Jelača.

U najstarijoj kategoriji MS 60 pobjednik je Slovenac Marjan Valentinčić, drugi nosilac. Drugi je  Alexandar Ioan, treći Prijedorčanin Dragan Radetić a četvrti Dragan  Gogić. U grupi “B”ove kategorije su se takmičili Prijedorčani Rajko Balaban i Radovan Surtov.

U finalu dublova MD 35 Nenad Jandrić i Mađar  Balazs  Nyitrai rezultatom 2:0 (6:0 i 6:1) bili su bolji od  Nenada Babića i Leonarda Samardžije.

Mix Masimo Magris (Italija) i Maša Koglot(Slovenija( sa 2:0 ( 6:4 i 6:0) pobjedio je kombinaciju  Sabina Antoni (Italija)- Marjan Valentinčić (Slovenija).

 

U konkurenciji dama WS 35 pobjednik je Mirjana Dimić iz Srbije, a druga Suzana Dakić a treća Snježana Cvijić (obe Prijedorčanke). .

 

Kod takmičarki W40 pobjednik je Maša Koglot(Slovenija), druga prvi nosilac Barbara Klarić (Hrvatska), treća Jelena Đukanović(Srbija), četvrta drugi nosioca grupe, Vesna Pavić,  a peta  Jerosima Inđić Panić.

Kod dama WS 50 poredak je slijedeći: 1. Dorela Marcan (Hrvatska), 2. Loredana Nonini (Italija) i 3.Sabina Antoni (Italija).

Maša Koglot je pobjedila u mixu zajedno sa Masimom Magris (Italija).

Supervizor Vladimir Jovanovski uputio je  domaćinima i igračima pohvale.

Pokrovitelj Turnira je Grad Prijedor, a medijski pokrovitelj IPC “Kozarski vjesnik”.

M.Bogun

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!