4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

ZAVRŠENA AKCIJA ”UREDI SVOJ VRT”

Najnovije vijesti

U Gradskoj upravi Prijedor uručene su nagrade za pobjednike akcije ”Uredi svoj vrt”. Ankica Ajdarić iz Čejreka, prema ocjeni stručnog žirija, ima najuređenije i najljepše dvorište. Nagrada joj mnogo znači, a kako kaže, sve što radi u svom dvorištu, predstavlja joj zadovoljstvo.

”Sve to radim sa zadovoljstvom  i volim to. Jedino što nam vremenski uslovi ne idu naruku. Godinama to održavam i zbog sebe, a nagrada uvijek dobro dođe”, kaže Ankica.

U akciju ”Uredi svoj vrt” birani su i najljepši balkoni. Prvo mjesto pripalo je Danijeli Guskić iz Gornjih Orlovaca.

”Volim puno cvijeće i veliki sam zaljubljenik u prirodu i zelenilo. Veoma sam srećna što je moj balkon izabran za naljepši i hvala predstavnicima Gradske uprave koji su prepoznali moj trud”, dodala je Danijela.

Birano je i najljepše školsko dvorište, a prvo mjesto pripalo je OŠ ”Kozarac” iz Kozarca, dok je za najuređeniji prostor oko stambenih zgrada, nagrada otišla u Ulicu Tone Perića u Ljubiju. Iz Gradske uprave Prijedor navode da sljedeće godine planiraju povećati nagradni fond.  

”Mi ćemo i svake naredne godine podržavati ovu akciju, u skladu sa našim budžetom. Ove godine smo planirali povećanje, ali zbog slabog priliva morali smo ostati na istim sredstvima. Siguran sam da ćemo sljedeće godine biti u mogućnosti da to uradimo”, istakao je Dragoslav Kabić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove.

Akcija ”Uredi svoj vrt” organizovana je po 21. put.  

V.N.