Zahvaljujući komšijama i Gradu Prijedoru, Milorad i Milan Stević iz prijedorskog sela Krivaja, imaju krov nad glavom. Do sada su živjeli u staroj i trošnoj kući. Srećni su što konačno imaju novu kuću.

– Zahvaljujem se svima. Presrećan sam. Mislio sam da se ovo samo može sanjati – rekao je Milan Stević.

Inicijativu za izgradnju kuće pokrenule su komšije. Nije izostala ni pomoć Gradske uprave, pa je posao završen za manje od godinu dana.

– Po 100 KM smo skupljali na početku, samo da počnemo to praviti. Prišlo je dosta naroda, a pomogao je i Grad Prijedor. Nismo ništa ni od koga tražili, a svi su se odazvali – rekao je Miroslav Cunjak, jedan od Stevićevih komšija.

Na pokrivanju kuće bio je i gradonačelnik Milenko Đaković. Kako kaže, ovaj humani gest komšija porodice Stević za svaku je pohvalu, jer su živjeli u veoma teškim uslovima.

– I Grad je odlučio da pomogne. Kuća je pod krovom, a nadam se da ćemo i dovršiti ovu kuću, kako bi porodica imala solidne uslove za život – istakao je Đaković.

Mještani Krivaje kažu da neće stati na ovome, te da će i ubuduće organizovati humanitarnu akciju za pomoć svojim komšijama.

B. D.