6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

ZAVRŠENA RADIONICA “LJETO SA KALIGRAFIJOM” (FOTO)

Najnovije vijesti

U Prijedoru je danas završena petodnevna radionica “LJeto sa kaligrafijom” koju je za ljubitelje lijepog pisanja i ove godine vodila čuveni kaligraf iz Beograda Silvana Ručnov.
Ručnov je rekla da je akcenat bio na estetici da se tekst rukopisno ispiše, a potom su rađena ukrasna slova i upoznavanje sa kaligrafijom široko porezanog pera ili trske.

“Rezultati su početnički i manjak vještine pokrili smo toniranim papirom, odnosno ukrašavanjem oko teksta”, istakla je Ručnov.

Ona je navela da je prijatno iznenađena što je dvadesetak Prijedorčana svih generacija sa pažnjom pratilo njena predavanja i instrukcije kako da savladaju osnove kaligrafije.

“Veoma sam iznenađena, jer su pored prosvjetnih radnika bili i učenici. Moja namjera je bila da se zimus započeta znanja u ovoj oblasti nadograde”, rekla je Ručnov.

Ona je pozvala ljubitelje kaligrafije da posjete njenu izložbu na Beogradskom ljetnom festivalu /BELEF/ pod nazivom “Kaligrafija – tradicionalno, moderno savremeno” u Kući legata, koja će biti održana od 12. do 18. jula.

LJetnu školi kaligrafije u Prijedoru organizovala je Matična biblioteka “Ćirilo i Metodije” iz koje je najavljeno da će izložba radova nastalih tokom petodnevno učenja lijepog pisanja biti organizovana u četvrtak, 22. juna, u holu Muzeja Kozare.

(srna)

foto: Giga