Završeni „Dani zime na Kozari“

Na Mrakovici je juče održana 13. privredno – turistička manifestacija „Dani zime na Kozari“. Okupila je nekoliko hiljada posjetilaca, koji su uživali u bogatoj gastro ponudi i sportskim igrama. Očekivano, najveću pažnju privukli su kotlići, a dobre čorbe nije nedostajalo ni ove godine.

-Svake godine smo ovdje. Pravimo čorbu od više vrsta mesa. Obaveza nam je da budemo tu i pripremamo kotlić, jer članovi društva su vrsni kuhari – rekla je Slavica Drvenica, predsjednik  Planinarsko – sportskog društva “Pecija” iz Kozarske Dubice.

Ova manifestacija doprinosi promociji turističkih potencijala planine Kozare, smatra gradonačelnik, Milenko Đaković. – Smisao manifestacije jeste da se promoviše Kozara sa svim njenim ljepotama – rekao je Đaković.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske, Dragica Kovač, kaže da „Dani zime“ imaju veliki značaj, ne samo za Prijedor, već za cijelu Srpsku. – Kozara, sa svojim turističkim potencijalima je prepoznata od strane ministarstva, pa smo u proteklom periodu podržali mnoge projekte, koji su imali za cilj poboljšanje turističke ponude na Kozari i koji doprinose razvoju turizma – kaže Kovačeva.

Organizatori manifestacije  „Dani zime na Kozari“ su Grad Prijedor, Turistička organizacija u Prijedoru, Nacionalni park „Kozara“, a suorganizatori turističke organizacije Novog Grada, Kozarske Dubice i Gradiške.

B.D.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!