16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

ZAVRŠENO PRIJEDORSKO „KULTURNO LJETO 2017“(video)

Najnovije vijesti

Uz tradicionalnu igru i pjesmu, te prezentaciju domaće kuhinje, u Prijedoru je završena tromjesečna manifestacija “Kulturno ljeto Prijedor 2017”.

U Sportskoj dvorani “Mladost” pred brojnom publikom u folklornom dijelu programa nastupili su učesnici 10 kulturno-umjetničkih društva sa područja grada i mališani Dječijeg vrtića “Radost”, dok se na gastro prezentaciji predstavio oko osam udruženja. Zatvarajući manifestaciju gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković zahvalio se svima koji su bili dio ove priče. – Raznim sadržajima poslenici kulture u našem gradu trudili su se da svojim sugrađanima i gostima predstave duhovno i materijalno bogatstvo, te bogatu tradiciju naroda sa ovih prostora – rekao je Đaković.

Prijedorsko “Kulturno ljeto” od 1. juna do početka septembra brojim manifestacijama oživljavalo je gradske ulice i seoska područja. Tako su se u njegovom kalendaru našla četiri koncerta, 12 izložbi, 17 folklornih nastupa, pet pozorišnih predstava, jedan književni i dva turistička programa i pet revija filmova.

M.Stegić