Prijedor se danas pozicionirao na svjetskoj biciklističkoj i turističkoj mapi, kao domaćin završne, četvrte etape starta 15. Međunarodne biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”. Na gradskom trgu okupila se biciklistička elita, 175 sportista iz 35 država. Među njima i Prijedorčanin Siniša Lukić, član reprezentacije BiH.

– Ovo je veliko i predivno iskustvo za mene i našu reprezentaciju, za Biciklistički savez. Organizacija je na vrhunskom nivou, najljepše je voziti na domaćem terenu – rekao je Lukić.

Goran Garača, predsjednik Biciklističkog kluba “Kozara” Prijedor, ponosan je što su bili domaćini pravom sportskom spektaklu.

– Čast mi je da smo, kao jedan mali biciklistički klub, bili domaćini jednog ovako prestižnog takmičenja – izjavio je Garača.

Puno sportske sreće u nastavku trke, biciklistima je poželio gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, dok je ministar turizma i trgovine RS Suzana Gašić potencirala značaj ovog međunarodnog sportskog događaja za razvoj turizma.

–  Želja nam je da u Prijedoru jednom bude i cilj ove trke, kako bi naši građani vidjeli svjetsku biciklističku elitu na djelu – rekao je Pavlović.

Biciklisti će preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići do Banjaluke, a pobjednik će biti onaj ko najbrže pređe 160 kilometara.

Opširnije večeras u emisiji “Prijedor danas” TV Prijedor, u 20 časova.

D. S.