U toku su završni radovi na adaptaciji novog prostora Visoke medicinske škole. Riječ je o 1.250 metara kvadratnih u potkrovlju Elektrotehničke škole, koji je za 350 kvadrata veći od starog. Za potrebe adapatacije, Grad Prijedor je izdvojio 100.000 maraka. Docent dr Tamara Popović, profesor i direktor Visoke medicinske škole, podsjeća da im je Grad dodijelio novi prostor prije dvije godine. Trebalo ga je prilagoditi potrebama ove obrazovne ustanove, što je podrazumijevalo radove na adapataciji.

–  U novom prostoru organizovaćemo kabinetsku nastavu, a takođe ćemo imati bolje uslove za smještaj opreme kojom škola raspolaže. Planiran je i prostor  za biblioteku sa čitaonicom  te studentsku službu, sad u  mnogo ljepšem i komfornijem smještaju – kaže dr Popović.

Visoka medicinska škola ima pet studijskih programa: zdravstvenu njegu, fizioterapiju, radnu terapiju, sanitarno inženjerstvo, medicinsko-laboratorijsko inženjerstvo, koje pohađa 611 studenata iz cijele BiH.

M. Z.

Prethodni„UČENJE KROZ RAD, SELEKTIVNO SAKUPLJANJE OTPADA“ (video)
SlijedećiZIMSKO ODRŽAVANJE PUTEVA (video)