Preventivno zbog korona virusa, a u skladu s preporukama resornog ministarstva Vlade RS danas je i u Prijedoru održana sjednica Štaba za vanredne situacije. Poručeno je da mjesta panici nema, kao i da se prati   zdravstveno stanje sedam Prijedorčana koji su boravili u Italiji, a koji, mada nemaju nikakvih simptoma, borave u kućnoj izolaciji.

– Naša je želja bila da djelujemo preventivno, jer u Prijedoru nije zabilježen ni jedan slučaj pojave ovog virusa. Takođe smo željeli upozoriti javnosti na preventivne mjere, koje treba učiniti da se takvo nešto ne bi ni desilo. Nema razloga ni za kakvu paniku, već na miran način treba poštovati mjere koje će biti propisane i objavljene u sredstvima informisanja – rekao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora i predsjednik Štaba za vanredne situacije.

Dr Milica Otković, specijalista epidemiolog i načelnik Higijensko- epidemiološke službe Doma zdravlja rekla je da se do jutros u Higijensko-epidemiološku službu javilo sedam Prijedorčana koji su poslovno bili u Italiji. -Ti građani nisu bili u dijelu Italije gdje je izbila epidemija, nego 300 do 400 kilometra dalje. Prema preporukama ministarstva zdravlja Vlade RS  i Instituta za javno zdravlje RS svi ti građani su stavljeni u izolaciju, odnosno pod nadzor.S jutrošnjim anketiranjem, negdje oko 7.30 časova, ni jedan od tih građana nije imao simptoma – naglasila je Otković.

Svim građanima, onim koji dolaze iz zemalja gdje je potvrđen korona virus, uputila je poziv da se po povratku obavezno jave u Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja Prijedor, na broj telefona 052/238-104.

M.Z.

PrethodniOKO 330 BUDUĆIH PRVAČIĆA U PRIPREMNOM PROGRAMU U VRTIĆU I ŠKOLAMA
Slijedeći“SRBI ZA SRBE”: POMOĆ PORODICI RADLOVIĆ IZ PRIJEDORA