U akciji pojačane kontrole brzine i učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola na području Policijske uprave Prijedor od kontrolisanih 745 učesnika u saobraćaju sankcije su izrečene za 332 učesnika ili 44,96 odsto kontrolisanih, saopšteno je danas iz ove uprave.
“Uz novčane kazne, izrečene su i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 102 mjeseca, kao i 135 kaznenih bodova”, navodi se u saopštenju.

Deset vozača je zbog više od 1,5 promila alkohola u krvi ili odbijanja alkotestiranja zadržano do otrežnjenja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova.

Akcija pojačane kontrole brzine i učestvovanja u saobraćaju pod uticajem alkohola na području prijedorske Policijske uprave realizovana je proteklog vikenda.

Osim ove akcije, od 4. do 13. avgusta na području Policijske uprave Prijedor sprovedena je pojačana kontrola učesnika u saobraćaju pomoću radarskog sistema “dual”.

“Prilikom kontrole, radarski uređaj registrovao je prolazak 17.237 vozila, od kojih je 856 ili 4,96 odsto počinilo prekršaj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom”, navodi se u saopštenju.

U 352 ili 41,12 odsto slučajeva riječ je o težim prekršajima za koje je predviđena zabrana upravljanja vozilom od jednog ili dva mjeseca.

izvor: Srna

foto: Ilustracija

PrethodniIZ KUĆE U LJUBIJI UKRADENO 45.000 KM
SlijedećiTRADICIONALNO DRUŽENJE RIBOLOVACA NA JEZERU GRADINA