Tradicionalna božićna zabava Udruženja Slovenaca “Lipa” ove godine neće biti organizovana zbog aktuelne epidemiološke situacije.

“U susret božićnim i novogodišnjim praznicima, mi smo dovodili umjetnike iz Slovenije i u saradnji sa članovima našeg udruženja organizovali smo bogat program i druženje. To ove godine nije moguće”, izjavila je Srni predsjednik Udruženja Alenka Uduč. Zabava je trebalo da bude organizovana 23. put, ali će umjesto nje, podijeliti paketiće najmlađim članovima, a poklone starijem članstvu.

Udučeva je dodala da je epidemija virusa korona izmijenila ovogodišnji program rada, ali da su tokom prethodnih mjeseci nastojali da pomognu i članovima kojima je to trebalo da olakšaju život.

Ona je dodala da je nastavljeno snimanje filma o udruženju, kao i da je dalje aktivna škola slovenačkog jezika u kojoj se nastava od marta odvija onlajn. Udruženje Slovenaca “Lipa” jedno je od četiri aktivna udruženja nacionalnih manjina na području grada Prijedora koje broji oko 280 članova.

SRNA