Policijski službenici Policijske uprave Prijedor,  23.marta uručili su prekršajni nalog licu M.D.S. iz Prijedora, zbog kršenja Odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vrijeme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

             Prekršajni nalog je uručen nakon što je, za vrijeme vanredne situacije uslјed širenja virusa korona, na internet portalu jedne televizijske kuće, objavlјena izjava lica M.D.S. o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, čime je lice postupilo protivno navedenoj Odluci Vlade Republike Srpske.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da tokom vanredne situacije poštuju naložene mjere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe, upozoravamo građane da se tokom epidemiološke situacije u Republici Srpskoj ponašaju odgovorno, kako prema sebi tako i prema drugima, te da izazivanje panike i nereda iznošenjem ili prenošenjem lažnih vijesti otežava sprovođenje naloženih mjera i ni na koji način ne doprinosi rješavanju problema.

 Podsjećamo, Odlukom je propisana novčana kazna za fizičko lice u iznosu od 1.000 do 3.000 KM, za pravno lice od 3.000 do 9.000 KM te za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 do 3.000 KM.

                                                                                                         PU Prijedor         

PrethodniPOKRENUTA AKCIJA ZA KUPOVINU RESPIRATORA, PRIVREDNICI DA SE UKLJUČE
SlijedećiDONESENI ZAKLJUČCI O OBAVEZNOM POSTUPANJU ORGANA I INSTITUCIJA